maanantai 21. lokakuuta 2013

#51 Minna NousiainenTerveisiä sinne ruudun toiselle puolelle! Täällä kirjoittaa Minna Nousiainen, puheviestinnän opiskelija ja edariehdokas numerolla 51.

Niin kuin moni suoraan maisterivaiheeseen "päästetty", itsekin aloittelen opiskelijan elämää uudelleen työssäolovuosien jälkeen. Kiitos kysymästä, kaikki on käynnistynyt mukavasti, Jyväskylä ja yliopisto vaikuttavat virkeiltä, useimmiten minäkin olen ollut virkeä. Yliopiston meininki ja puheviestinnän maisteriopinnot ovat imaisseet rytmiinsä, eikä tekemisestä ole ollut puutetta.

Asetuin ylioppilaskunnan edustajistoon ehdolle, koska tunnen vetoa yhteisiin asioihin vaikuttamista kohtaan. Kipinä syttyi minun ja päätöksenteon välille kotiseudullani Päijät-Hämeessä, jossa seurasin kunnallispolitiikkaa toimittajan työssäni.

Tässä opinahjossa minulle tärkeitä asioita ovat muun muassa opintojen sujuvuus, vaikutusmahdollisuudet oman opiskelun toteuttamisessa ja opiskelijan hyvinvointi. Vasta äskettäin jyväskyläläistyneenä en osaa vielä ottaa kantaa kaikkiin yliopistoympäristöä koskeviin kysymyksiin, mutta sen voin kertoa, miltä meininki näyttää tulokkaan silmin. Opetuksen taso sekä opettajien ja opiskelijoiden välinen kunnioitus ovat ainakin toistaiseksi vakuuttaneet. 

Myös entistä enemmän työelämän käytäntöihin tähtäävä opetus on mukava ja varmasti tervetullut linjaus, jonka puolesta itsekin liputan. Ensimmäisen käytännön esimerkin tämän linjan toteuttamisesta löysin Viestinnän laitoksen opetuksen kehittämisryhmän kokousmuistiosta. Viimeisimmän muistion mukaan harjoitteluun tarkoitetussa toimitustilassa otetaan käyttöön NEO-julkaisujärjestelmä, joka on siis ihka oikeissa lehtitaloissa käytetty julkaisujärjestelmä, jei! Hienot suunnitelmat ovat vielä hienompia toteutettuina.

Arvostan sopuisaa ja kuuntelevaa päätöksentekoa ja olen valmis toimimaan sen mukaan myös omalla edaattorikaudellani. Edaattorina ajaisin yhteisiä asioitamme ja edustaisin teitä, arvon opiskelijakollegat, ainakin näennäisen rauhallisin ottein.

 Muista äänestää!
 - Minna

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti