sunnuntai 20. lokakuuta 2013

#49 Amélie Martikainen


Hei sinä ihana Opiskelija! 

Olen Amélie, 22-vuotias neljännen vuoden varhaiskasvatuksen opiskelija. Minun urani opiskelijavaikuttajana alkoi vuonna 2010 ainejärjestö Varkaat ry:n koulutuspoliittisena vastaavana. Kopoilusta tie vei JYYn valiokuntiin, edustajistoon ja joulukuussa 2012 hallitukseen. Lisäksi olen vaikuttanut mm. tiedekuntaneuvostossa ja kasvatustieteiden tiedekunnan eri työryhmissä. 

Paljon on tullut tehtyä viime vuosien aikana opetuksen suunnittelun, kehittämisen ja laadunhallinnan osalta, mutta oma osaamiseni ja asiantuntijuuteni on kuitenkin parhaimmillaan opintososiaalisissa kysymyksissä – eli sosiaalipolitiikan puolella. Opintososiaalisista asioista minulla on kokemusta ainejärjestötason hyvinvoinnin edistämisen ja yhteisöllisyyden kehittämistyöstä aina valtakunnalliseen opintotukivaikuttamiseen saakka.

Minulle tärkeitä asioita ovat opiskelijoiden osallisuus ja yhteisöllisyyden rakentaminen ja kehittäminen. Olen saanut kunnian tutustua ja tehdä töitä eri tiedekunnista, laitoksilta ja oppiaineista olevien opiskelijoiden kanssa. Kuulla ja nähdä, mikä JY:n opiskelijoita liikuttaa. JYYn 12 000 jäsenen joukossa on monenlaisia mielipiteitä ja kaikille pitää antaa tilaa. Jos vain saisin suuren taikasauvan, taikoisin niin, että kaikilla olisi myös rohkeutta ja tilaisuus tuoda mielipiteensä julki! 

Yksi keino osoittaa mieltään on äänestää JYYn edustajistovaaleissa. Lähdin mukaan ehdokkaaksi (taas), koska haluan edelleen olla mukana rakentamassa parempaa ylioppilaskuntaa. Minulle JYY on tärkeä osa opiskelijaelämää, ja toivon, että se voisi olla sitä myös monelle muulle.

Opiskelijaelämä ilman ylioppilaskuntaa olisi opiskelijaelämää ilman opiskelijayhteisöä, ilman Ylioppilaiden terveydenhuoltosäätiötä, ilman opiskelija-alennuksia. Jyväskylässä olisimme ilman Kortepohjan ylioppilaskylää, Ilokiven lounaita, Kampus Kinon elokuvailtoja, ilman Opinkiven saunaa. Järjestöt jäisivät vaille yleis-, projekti- ja liikunta-avustuksiaan, eli järjestöjen tapahtumat jäisivät taloudellisesti heikompaan tilaan. Ainejärjestöt jäisivät ilman henkistä tukea ja neuvonantajaa, sinä jäisit ilman edunvalvojaa. Sillä se on minun mielestäni ylioppilaskunnan ydintehtävä: valvoa opiskelijan etua yliopistolla ja yhteiskunnassa.

JYY vahtii, että sinäkin saat laadukasta opetusta, että sinun oikeutesi opiskella rauhassa, antaa ja saada palautetta toteutuvat. JYY valvoo, että saat laadukasta terveydenhuoltoa Jyväskylän YTHS:n toimipisteellä. JYY on äänitorvesi, kun sisäilmaongelmat hankaloittavat opiskelua tai jos sinua kohdellaan epäoikeudenmukaisesti. JYY vaikuttaa siihen, että sinä voit saada parempaa ohjausta ja parempia opiskelun tukipalveluja (opintopsykologit Jyväskylän yliopistoon!). 

Ylioppilaskunta tekee siis vaikka mitä! Ylioppilaskuntaa ei kuitenkaan olisi ilman opiskelijoita. Sinä, Jyväskylän yliopiston opiskelija, kiitos, kun olet olemassa (ja maksoit jäsenmaksusi!) ja mahdollistat sen, että meidän kaikkien on parempi opiskella ja saamme nauttia opiskelijayhteisömme yhteisestä kulttuurista.

Olen maalaillut tähän tekstiin kuvaa siitä, millainen opiskelijaelämä olisi ilman ylioppilaskuntaa ja millainen JYYn tulee mielestäni olla. Haluan tehdä töitä sen eteen, että meillä on vahva ja rohkea, jäsentensä näköinen ylioppilaskunta, joka näkyy ja vaikuttaa opiskelijoiden elämässä ja Jyväskylän kaupungissa. Siksi olen ehdolla edustajistoon kaudelle 2013-2015. Toivon, että sinäkin käytät valtaasi rohkeasti ja äänestät itsellesi parasta ehdokasta!

Minua voit äänestää numerolla 49. Ihana ystäväni, JYYn hallitustoverini, työparini Hanna kertoo, miksi minua pitäisi äänestää (saatoin ehkä hieman kyynelehtiä, kun luin miten kauniisti Hanna minusta kirjoitti):
Amélie on huikea edunvalvoja, jonka asiantuntijuuttaan suurempi on vain hänen sydämensä. – Hanna Huumonen, JYYn hallituksen varapuheenjohtaja, sosiaalipoliittinen ja liikuntavastaava

Näihin tunnelmiin, lämpöä pakkaspäiviin ja valoa pimeisiin iltoihin! Muistakaa käyttää heijastinta! Moikataan, kun tavataan <3

Tsekatkaa blogin lisäksi meidän twitter: twitter.com/Edaripandat
Stay tuned, sillä lähiaikoina valtaamme myös Facebookin! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti